Taidekeskus Purnu 2012

Taidenäyttely kesällä Orivedellä -Kuraattorina kesällä 2012 Samuli Heimonen – Taiteilijat julkaistu!

Seuraa Taidekeskus Purnua Twitterissä

Taidenäyttely 2012 Rajantaju

Purnun perinteikäs kuvataiteen kesänäyttely Orivedellä avataan 10.6.2012.

Olemme rajojen keskellä. Rajoja luodaan, pohditaan, väistetään ja ylitetään joka hetki. Rajat kehystävät olemistamme ja ajatteluamme. Kaikista niistä emme edes ole tietoisia, joistakin taas olemme kiusallisen tietoisia jatkuvasti. Rajoja on monenlaisia: on valtioiden rajoja, on raja elämän ja kuoleman väillä, kahden värin muodostama raja tai moraalinen raja. Olennaista on se miten me rajoihin suhtaudumme ja mitä rajoja tulemme asettaneeksi itsellemme tai muille. Olemme myös itse rajallisia ja olemisemme saa merkityksen tämän rajallisuuden kautta. Maailma on näkymättömien rajojen viidakko.

Näyttelyn teema Rajantaju on napattu Filosofi Johannes Ojansuulta.  Ojansuu kirjoittaa Rajantajusta erittäin kiinnostavasti ja hedelmällisesti: ”raja on kohtaamisen, läsnäolon edellytys, kaiken puheen, kaiken suuntautuneisuuden alku. Raja on kohta, johon muistaminen ja tarina kiinnittyy”.  Rajantaju on jotain sellaista, joka on meille ihmisinä aivan keskeistä.  Ojansuu antaa rajantajulle myös vahvan ekologisen merkityksen: vain ymmärtämällä luontomme rajallisen luonteen ja hyväksymällä sen, voimme selvitä jatkuvan kasvun harhasta.

Rajantaju on iso ja ajankohtainen teema.  Se on ikuinen teema, joka toisaalta kytkeytyy myös terävästi päivänpolitiikkaan. Se koskee meitä niin yksilöinä kuin yhteisönäkin. Kun rajoja ja rajantajua alkaa kerran pohtia, huomaa että rajoja on kaikkialla, eikä niitä voi välttää. Olemme kaikki osallisia rajojen määrittelyssä vaikka ne joskus tuntuvatkin määrittelevän meitä.

Olen valinnut näyttelyn tekijät sumeilemattoman intuitiivisesti. Osa tekijöistä on minulle tuttuja vuosien takaa, osa taas on uusia tuttavuuksia.  Mukana on maalauksia, piirustuksia, veistoksia, valokuvia sekä tilateoksia. Kaikkien tekijöiden teoksissa tai ajattelussa on jotain sellaista, jossa olen kiinnittänyt huomiota juuri rajojen tai rajantajun pohdiskeluun. Näyttelyn taiteilijat tutkivat teoksissaan teemaa kukin tavallaan ja vapaasti omista lähtökohdistaan käsin. Tämän rikkauden ja monipuolisuuden toivon katsojalle näyttelystä välittyvän niin ajattelun kuin teosten tekniikan puolesta.

Purnu 2012 kuraattori, kuvataiteilija  Samuli Heimonen

 

Aukioloajat

10.6.-12.8.2012
joka päivä kello 11-18
Tilauksesta 26.5.-11.6. ja 13.8.-2.9.2012
Tee tilaukset täältä

Hinnasto

  • Pääsylippu 11 euroa (hinta sisältää näyttelykatalogin)
  • Ryhmälippu 9 euroa (min. 30 hlö)
  • Eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 9 euroa
  • Alle 16-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi
  • Opastuksen hinta on 40 euroa (sunnuntaisin 60 euroa)
  • Opastuksen hinta avoimilla opastuskierroksilla (1.7.-5.8.2012) 4 euroa / hlö
  • Kausikortti 20 euroa
  • Tilaussauna (savusauna) 200 euroa

Edellisten vuosien näyttelyt

Kesän 2010 näyttelyn ja taiteilijoiden esittely löytyvät vielä täältä.

Kesän 2011 näyttelyn ja taiteilijoiden esittely löytyvät täältä.


Näyttelyn 2012 Taiteilijat


Liity postituslistalle

Nimi:
Sähköposti:
Täytä:


Lähetä linkki

| | | | Lisää

Yhteistyökumppanit

Hotelli Orivesi